Vraag & Antwoord.

Mag ik je foto's gebruiken?

Absoluut! Als ik je gefotografeerd heb en je wilt bijv. de foto's gebruiken om je band te promoten op sociale media, vind ik dat een heel mooi compliment.

Ik maak in de foto's die ik publiceer bewust geen gebruik van een watermerk – een handtekening of websitevermelding – zoals de meeste fotografen die hebben. Ik stel het wel erg op prijs als je bij gebruik van m'n foto's de bron vermeldt door te linken naar mijn website of facebookpagina: zodoende kunnen wellicht ook anderen hier plezier van hebben en kan ik m'n netwerk uitbreiden :)

Voor welk type shoots kan ik bij je terecht?

Ik hou me tegenwoordig vrijwel uitsluitend nog bezig met portretfotografie en muziekfotografie.

Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:

  • Muziekevenementen (festivals, concerten, optredens);
  • Muzikale portretten (solo als singer-songwriter, bandfoto's, albumcover, social media promomateriaal);
  • Portretsessies (individueel, met partner, als gezin, met (klein-)kinderen, baby, (groot-)ouders);
  • Profielfoto (socials, linkedin).

Ik heb ervoor gekozen om te opereren in het non-profit domein; hierbij is het voor mij dus essentieel dat wat ik vastleg een niet-commercieel karakter heeft. Het omslagpunt ligt voor mij zo ongeveer bij een nieuwe profielfoto voor je LinkedIn en of een shoot voor een beginnende zelfstandige – beide zijn prima.

Waarom doe je het kosteloos?

Omdat ik mijn inkomen op een andere manier verwerf, vervalt voor mij de noodzakelijk om geld te vragen voor wat ik doe. Ik kan zo de klussen en samenwerkingen kiezen die goed voelen en echt bij me passen; op deze manier verwatert mijn passie voor het vak niet door financiele necessiteit.

Ik heb gemerkt dat als de spreekwoordelijk meter niet loopt, er meer ontspanning bestaat in de samenwerking. Je kunt dingen met meer rust en aandacht doen, in de wetenschap dat er geen uurtarief is dat ons in de nek hijgt – met een fraaier resultaat als gevolg.

Er zit voor mij veel waarde om op deze manier een bijdrage te leveren aan onze samenleving.